Lukijat

maanantai 29. tammikuuta 2024

Leimaaminen ja värittäminen

Tänään ajattelin hiukan esitellä joitakin luottovälineitäni, joita käytän leimaamisessa ja värittelyssä.  Kaikki tarvikkeet on itse hankittuja ja myös mielipiteet ovat ihan omiani. Lisäkysymyksiä saa esittää joko kommentoimalla tai minulle saa laittaa myös sähköpostia.

Leimaan kuvat Versafinen vedenkestävällä musteella. Leimajälki tällä musteella leimattuna on ihan ykkösluokkaa kaikenlaisilla leimasimilla. Useimmiten käytän nimenomaan tätä mustaa mustetta, mutta minulla on ainakin ruskea ja punainen muste saman merkkisenä.
Illustration -kartonkiin ihastuin jo Tiimarin aikoina. Ostin sitä monta pakettia varastoon, kun oli hyviä tarjouksia tyyliin kaksi yhden hinnalla. Jos en väärin muista, niin taisi jäädä 5 euroa lehtiölle hintaa. Nykyhintoihin verrattuna oli hyvä sijoitus :)
Imaginen ostin ensiksi kalligrafia testailuihin. Kun myöhemmin löysin digileimat, niin huomasin, että se taipui myös silloiseen tulostimeen hiukan avustettuna :D
Kartongit ovat pinnaltaan hyvin samankaltaiset, Imagine on tosiaan ohuempi, mutta omassa käytössä ja värittelyissä en ole juuri huomannut eroa. Hinnaltaan Imagine on huomattavasti edullisempi.




Kuvien värittelyyn käytän lähes aina Derwentin Inktense kyniä. Yritin kaivella, että milloin olen nämä kynät ostanut. Blogista löysin ensimmäisen maininnan vuodelta 2011, mutta kun katselin vielä vanhempia postauksia, niin kyllä niissäkin on jo näillä väritettyjä kuvia.
Joka tapauksessa kauan ovat olleet käytössä ja huomaatteko, kuinka vähän nämä ovat vuosien aikana kuluneet! Selkeästi huomaa myös muutamat suosikkivärit.
Inktenset käyttäytyvät kuten vesivärit, mutta kuivuttuaan väritys on vedenkestävä. En ole oppinut värittämään tusseilla enkä tekemään häivytyksiä öljyn kanssa, niin tämä vaihtoehto on ollut minulle oikein toimiva.



Värittäessä otan väriä kynän terästä kostealla siveltimellä ja aloitan värittämisen kuvan reunoilta tai varjokohdista. Tarvittaessa kastelen sivellinta lisää, jolloin saan vaalennettua väriä. Kaikkein varjoisimpiin kohtiin voin lisätä loppuvaiheessa väriä myös suoraan kynästä.
Leimakuvissa on usein pienen pieniä yksityiskohtia, niin siksi tykkään käyttää pieniä siveltimiä.



3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Kiitos tästä, oli mielenkiintoista lukea välineistä, joita käytät. Tästä saa hyviä vinkkejä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Minkälaisia leimasimia käytät? Itselläni on sellaisia kirkkaita leimasimia, jotka laitetaan levyyn kiinni leimauksen ajaksi. Käykö nuo musteet myös sellaisten kanssa ja saako niitä mitenkään pestyä pois leimasimesta? Ostaisitko sanoa, mistä voi johtua, jos leimajäljestä tulee huono ja epätasainen? Kiitos jo etukäteen.

Mari kirjoitti...

Kiitos Jenni, kiva jos oli hyödyksi!

Kirkkaat leimat ovat tuttuja juttuja, voisin kirjoittaa kokemuksiani erilaisista leimasimista eli tulossa pian :)