torstai 9. elokuuta 2012
Ruisreikäleipiä
Tuli mieleen kokeilla ruisleivän leipomista. Ensiksi tein juuren, joka sai muhia yön yli.
5 dl lämmintä vettä
50 g hiivaa
10dl piimää
15 dl ruisjauhoja
Eilen lisäsin taikinaan ruisjauhoja sopivan määrän ja taikina hetkeksi kohoamaan.
Leivoin ohuita ruisleipiä,yhteen leipään taikinaa n. 300 g.
Leipien paistolämpötila 250°C, paistoaika n. 9 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Oi ihana, melkein tunnen tuoksunkin...
Mä myös tunnen tuoksun tänne asti! Leivoin ruisleipää, kun lapset oli pieniä, ihan limppuja. Ja se tuoksu, aah.
Kiitos tästä tuoksumuistosta sinulle!
Lähetä kommentti