torstai 9. elokuuta 2012

Ruisreikäleipiä













Tuli mieleen kokeilla ruisleivän leipomista. Ensiksi tein juuren, joka sai muhia yön yli.
5 dl lämmintä vettä
50 g hiivaa
10dl piimää
15 dl ruisjauhoja

Eilen lisäsin taikinaan ruisjauhoja sopivan määrän ja taikina hetkeksi kohoamaan.
Leivoin ohuita ruisleipiä,yhteen leipään taikinaa n. 300 g.

Leipien paistolämpötila 250°C, paistoaika n. 9 minuuttia.




2 kommenttia:

Tirpuunen kirjoitti...

Oi ihana, melkein tunnen tuoksunkin...

Majan Molla kirjoitti...

Mä myös tunnen tuoksun tänne asti! Leivoin ruisleipää, kun lapset oli pieniä, ihan limppuja. Ja se tuoksu, aah.
Kiitos tästä tuoksumuistosta sinulle!